Categories
Halskæder Smykkestil

Fjerpragt

De royale jubilæer har genoplivet fjeren i smykkebilledet. Britisk Vogue fremhæver til maj kaskader af diamantsmykker i fjerform fra Louis Vuitton, Chanel, Harry Winston, Boucheron m.fl. Det sker i anledning af Dronning Elisabeths 60års-jubilæum.

1920’er-stilens renæssance sætter også fokus på fjer. Ralph Laurens formidable forårskollektion er inspireret af The Great Gatsby, og samtidig kører refilmatiseringen af F. Scott Fitzgeralds roman og tv-serien Boardwalk Empire. Den Oscar-belønnede stumfilm The Artist foregår ligeledes i “de brølende 20’ere”.

De forgyldte og diamantpåsatte fjer fra Vogue peger også tilbage til den anden retro-hotte periode, 1950erne, der blev kendt fra Flora Danica smykkerne. Flora Danica var dengang yderst populære brocher og pendanter, som bestod af forgyldte blade, blomster og lignende fra den danske natur.

Den klassiske Flora Danica fjer får fornyet popularitet i smykkeskrinene verden over og suppleres af nye designs som Julie Sandlaus skønne kollektioner Bird of Paradise og Swan.

Ralph Lauren 2012
Flora Danica fjer
Bird of Paradise
Swan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *