Categories
Øreringe

Edwardiansk stil

Den Edwardianske æra sætter sit præg på efterårets og vinterens mode. Edwardiana-tendensen er opkaldt efter perioden 1901-1910, hvor Edward den syvende var konge af England. Det er en tid med knapstøvler, lange handsker og store hatte, der er portrætteret i den nyere engelske tv-serie Downtown Abbey.

Louis Vuitton har kreeret perlebesatte empirekjoler og hatte med fjer. Overdådige tekstiler kendetegner den pyntede stil; blonder, brokade og broderi suppleret af luksuriøse stoffer som jacquard, silke, damask og blød velour. Vær ikke bange for at blande tekstiler og mønstre, så længe du holder det hele på den samme del af farvehjulet.

Smykker må endelig ikke bliver for pussenussede. Stilen kræver store sten og statement smykker. Chokeren var meget populær på den tid, hvor Edward den syvendes danske dronning, Alexandra, var med til at udbrede det brede, tætsiddende halssmykke. Øreringe må gerne være af lysekrone-modellen eller dråbeformede, f.eks. de grønne krystaller på 41 x 15 mm fra Julie Sandlaus Prime-kollektion.

Skru op for tilbehøret i den Edwardianske stil, men hold frisuren enkel; Vogue anbefaler lange lokker med midterskilning eller en knold i nakken.

Krystaløreringe fra Julie Sandlau
Louis Vuitton efterår/vinter 2012

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *