Categories
Ringe

Tæt belagt

Pavéfatning er et klassisk og eksklusivt smykkehåndværk, hvor små sten sidder så tæt, at ædelmetallet er så godt som usynligt. Ordet kommer af fransk paver, som betyder at belægge.

Traditionelt udformes pavé-smykker med en masse små ædelstene, ofte diamanter. Stenene er separerede og fastholdt af små perler af det underliggende metal. Resultatet er en kontinuerlig flade af diamanter eller andre ædelsten.

Pavé er således en måde at få et større ædelstenssmykke for færre penge, end hvis man skulle investere i én stor sten. Men pavé har et vintage-præget udtryk, der gør det eftertragtet både med og uden ægte diamanter.

Julie Sandlau har gjort brug af pavé i bl.a. Estate-kollektionen, hvor oxideret sterling sølv er belagt med funklende zirkoner. Der findes også øreringe i serien. Køb julegaverne i god tid og undgå stress. Julegaver fra webshoppen kan byttes frem til 15. januar 2013

Estate ring fra Julie Sandlau