Fundamentet i din garderobe

De fleste kender til problemet med et skab fyldt med tøj, men aldrig noget at tage på. Vi går typisk med 20% af vores tøj 80% af tiden, bl.a. fordi vi har for meget tøj, og derfor mister overblikket over hvad der passer sammen.

Den nemmeste måde at få en sammenhængende, og dermed brugbar, garderobe er at holde sig til ganske få neutrale farver, når basistøjet skal købes, f.eks. sort, camel, mørkebrun og/eller marineblå.

Med andre ord bør stort set alle nederdele, bukser, jakker, strømper og støvler ramme de neutrale farver, du har valgt, fungerer for dig.

Når det gælder tilbehør som sko, tasker, bælter, tørklæder og smykker, kan du derimod bruge alle mulige stærke farver, så længe de klæder dig. Det gælder også toppe som bluser, skjorter og t-shirts, hvor det dog er fornuftigt at lade ca. halvdelen være i dine neutrale farver.

Hvis du bruger en masse tid og penge på tøj, men aldrig har noget at tage på, er det sandsynligvis fordi du mangler noget basistøj, som kan binde det hele sammen. Her er bud på nogle klassikere, som alle burde have i garderoben:

  • Mindst en hudfarvet og en mørk bh, som virkelig passer dig.
  • Et par mørke knælange læderstøvler, med en hælhøjde du kan gå i.
  • Et par hudfarvede pumps med peeptoe eller slingback.
  • To par mørke velsiddende jeans – et par med længde til dine højhælede og et par med længde til de flade sko.
  • Toppe med indsnit, der hjælper dig med at skabe en timeglas-figur.
  • T-shirts af god kvalitet, som kan bæres under jakker og sweatre eller alene med smykker og andet tilbehør.
  • En hvid skjorte er flot til jeans eller under en jakke – vælg én med fiffige detaljer på krave eller ærmer.
  • En mørk taljeret jakke
  • En LBD – Little Black Dress (behøver ikke være sort, men skal være mørk) – vælg én med længde, ærmelængde og udskæring, som flatterer din figur; det er særligt vigtigt, at kjolen understreger din talje. Et godt råd til din LBD; den skal enten være lårkort eller ærmeløs eller udringet – ikke alle tre ting på én gang. Hvis du er lille, bør du vælge en knælang kjole med relativ stor udringning.

Hvis du starter fra bunden med tilbehør, er det et godt råd at investere i smykker, som understreger dine øjne, dvs. øreringe og halskæder. Smykker i din øjenfarve eller ædelstene, der glimrer og glitrer, lyser ansigtet op.

Stor klar pendant fra Julie Sandlaus Florina-kollektion