Sølv og guld samtidig?

Det er en gammel grundregel i den ædle kunst at bære smykker, at man ikke må have guld- og sølvsmykker på samtidig. De to ædle metaller matcher simpelthen ikke. Guld er en varm farve, og sølv er en kold farve, og når de er tæt på hinanden trækker de kraften ud af hinanden.

Efter denne devise bør kvinder med kølige hud- og hårtoner (“sommerfarver”) egentlig kun gå med sølv, mens kvinder med varme toner (rødt hår, brune øjne, solbrændt hud osv.) skal gå efter guldet.

Det kan faktisk være meget fornuftigt én gang for alle at vælge, om man vil have sølv eller guld i sit smykkeskrin. Det giver større muligheder for at mixe og matche de forskellige serier.

Når det er sagt, så findes der flere former for sølv og guld: Især guld blandes med forskellige metaller, der ændrer tonen, ligesom forskellige overfladebehandlinger giver forskelligt udtryk. Oxideret sølv, hvidguld, rødguld osv.

Læs her om du er én af de kvinder, der skal holde sig til enten sølv eller guld.

Julie Sandlaus smykker findes altid i såvel sølv- som guldvarianter. Se de mange muligheder her – bemærk op til 20% rabat.

2 replies on “Sølv og guld samtidig?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *