Opbevaring af smykker

Smykker kan opbevares på mange måder. Først og fremmest gælder det om at sortere sine smykker efter stilarter; bijouteri og ægte smykker hver for sig.

De ægte smykker kan man samle i et smykkeskrin. Smykkeskrin fås i mange størrelser og udformninger; jo flere rum, jo lettere er det at holde styr på smykkerne. Man har som minimum brug for to skuffer, så man kan opbevare guldsmykker og sølvsmykker hver for sig. De bæres nemlig som hovedregel ikke sammen. Et tredje rum til de ægte perler er også en god idé.

Klassisk smykkeskrin

Man kan også opbevare de fine smykker i de oprindelige æsker. Julie Sandlau leverer smykker i meget dekorative æsker, hvor smykket er pakket godt ind, så det ikke rasler rundt. De er som små skattekister, der klæder kommoden.

Et smykketræ er en løsning, der bliver mere og mere udbredt. Træet kan være formet som et træ eller en gine, så smykkerne kan hænge på grene eller arme.

Bijouteriet, der ofte er lidt kraftigere, kan man hænge på knager. Der findes en bred vifte af elegante enkeltknager og knagerækker, hvis man gerne vil have sine smykker fremme.

Smykketræ

Åben opbevaring af smykker kræver, at man bærer sine smykker ofte, da de ellers samler støv. Men har man sine smykker stående frit fremme på natbordet, er man måske også tilbøjelig til at tage dem på oftere, end hvis de var gemt væk i skuffer og skabe.

En skuffe med små æsker eller kurve er en nem og billig måde at opbevare smykker på. Hvis du har æsker nok og sørger for at holde orden i skuffen, har du det fulde overblik over din smykkebeholdning, når du trækker skuffen ud.

Små plastbeholdere til smykker

1 reply on “Opbevaring af smykker”

Hej 🙂
Ville bare høre hvor det smykketræ der er billede af er fra? Synes det er enoormt flot, og kunne vildt godt tænke mig sådan et..
Hilsen Josefine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *