Smykker til din kropstype

De to britiske damer, Trinny Woodall og Susannah Constantine, gør i bogen Body Shape Bible op med de fire klassiske kropstyper; æblet, pæren, timeglasset og trekanten. De fire modeller er slet ikke dækkende for de mange forskellige kvindekroppe derude. Trinny og Susannah har derfor udvidet systemet til hele 12 kropstyper: æblet, pæren og timeglasset er stadig med, men suppleret med søjlen, slikkepinden, kræmmerhuset, vinglasset, murstenen, vasen, celloen, keglen og klokken!

Du finder helt sikker din figur repræsenteret her og lærer, hvad du kan gøre for at klæde dig, så du understreger de positive aspekter og skjuler de ufordelagtige. Husk, at det er formen, der betyder noget, ikke størrelsen.

Smykker er eminente som blikfang og kan bruges bevidst til at optimere din figur og understrege din stil.

Generelt skal smykker reflektere din kropsform. Hvis du er kurvet, skal du have smykker med kurver, f.eks. runde øreringe. Kantede smykker kan omvendt komme til deres ret, hvis du er mere lige op og ned.

De kropstyper, der omfatter en stor barm (timeglasset, æblet, vinglasset og slikkepinden), skal ikke overlæsse brystet med smykker. Barmen er allerede rigeligt iøjefaldende. Det er bedre at investere i øreringe, ringe eller armbånd. En enkel kæde med et vedhæng, der ender under barmen er det optimale, hvis du insisterer på et halssmykke.

De kropstyper, der er bredskuldrede, f.eks. celloen og kræmmerhuset, lider ofte under, at hovedet ser relativt lille ud. Det kan man kompensere for med et par store runde øreringe, der vil lede opmærksomheden tilbage på ansigtet.

De kropstyper, der mangler kurver, f.eks. søjlen, kan få stor glæde af lange, kraftige halskæder, gerne med markante vedhæng, der leder opmærksomheden mod midten af kroppen. Denne type halskæder kan være med til at illudere en talje. En serie store armbånd fremhæver lange slanke arme optimalt. Spinkle halskæder og armbånd får derimod din figur til at se mere firkantet ud.

De kropstyper, der er bredere for neden end for oven, f.eks. klokken og pæren, vil også nyde godt at markante halskæder, der trækker opmærksomheden ind mod midten. Her gælder det endvidere om at gøre, hvad man kan, for at understrege overkroppen på bekostning af underkroppen. Er du smalskuldret, kan en mørk nederdel og en lys top skabe balance i tingene. En markant broche er prikken over i’et, der giver mere pondus til dine skuldre. Kunstfærdige halsklæder, der begynder ved kravebenet og fylder hele halsudskæringen, er også fremragende til at rettet blikket mod overkroppen. En dyb udringning uden smykke vil derimod få dig til at se ekstra smalskuldret ud.

2 replies on “Smykker til din kropstype”